5 savjeta za dobar dan

2

Što je danas divan dan, divan dan, moj blog je aktivan! 🙂
Pošto je dan takav kakav je, divan, što sam ja tako sretna, donosim vam nekoliko savjeta kako da vam svaki dan u životu bude dobar.
Najlakše je biti lijen i samo se izležavati doma pred televizorom, gledati serije i jesti čokoladu. Ne morate čekati Novu godinu da bi odlučili biti više produktivni. Krenite već sutra. Donosim vam 5 savjeta koji meni pomažu da svaki dan računam kao uspješan.

1. NJEGA
Priprema za svaki dobar dan počinje i prije nego što taj „D“ dan svane.
Svaku večer prije nego što postanem preumorna, prije nego što počne neki dobar film ili prije nego Lara postane nervozna, obavim čišćenje lica. Jer nema ništa teže od umivanja nakon filma kad vas već lagano ulovi san. Ili ako imate djecu koja krenu vrištat i ne razumiju što znači “molim te pričekaj još samo 5 minuta.”
Uglavnom mali tretman lica prije spavanja za ugodan san i lijep početak dana. Ja sam za Božić od Zvonimira dobila Kiehl’s gel za umivanje, tonik i kremu za lice.
Gelom za umivanje sam prezadovoljna, toliko dobro čisti da tonik opće nije potreban i ono najbitnije ne ostavlja osjećaj suhoće lica. Tonik upotrebljavam ako sam nosila baš neku tešku šminku pa dodatno želim očistiti lice. Krema je apsolutno divna. Koža mi je mješovita, masna T zona, i krema mi odlično odgovara.

Kiehl’s kozmetika za njegu lica

2. PLANIRANJE
Isplanirajte svoj dan. Zapišite najbitnije stvari koje morate obaviti taj dan.
Kupovina, odlučili ste isprobati novi recept, dogovor s prijateljicom, odlazak s djecom u park, šetnja prirodom, čitanje knjige…
Upoznajte raspored svog muža/partnera i upoznajte njega sa svojim rasporedom. Ako je npr. utorak vaš dan za teretanu on tada ne dogovara ispijanje kave s prijateljima i obrnuto. Dobar raspored će vam omogućiti puno više slobodnog vremena i manje svađe s partnerom. A to znači puno više smijeha, zadovoljstva i uživanja.

Acro rokovnik

3. PROSTOR U KOJEM ŽIVITE
Odvojite svaki dan barem pola sata za čišćenje stana. Na brzinu prebrišite prašinu, promijenite posteljinu, operite veš…vidjet ćete koliko toga uspijete napraviti u samo pola sata, a osjećaj zadovoljstva jer ste u urednom i čistom ambijentu je neprocjenjiv. Tu i tamo si kupite cvijeće ili neku mirisnu svijeću kako bi vam osim čisto i uredno bilo i mirisno.
Uglavnom sam ja ta koja posprema stvari po stanu jer ako to napravi Z onda više ne znam gdje što stoji, a ni on. Žene vjerujem da me razumjete o čemu pričam. On ima neke druge zadatke.

Đurđa the dog

4. ODITE RANIJE NA SPAVANJE
Još jedan savjet koji je vezan za dan ranije.
Možda će na početku biti teško zaspati jer niste navikli ali raniji počinak znači puno energije za idući dan. Ranije spavanje vuče za sobom ranije ustajanje. Iznenadit ćete se koliko je dan duži, koliko toga stignete obaviti i kako će vas dug dan natjerati da više vremena provedete na otvorenom.
Od kad sam rodila idem spavati oko 22-23h. Lara još ne spava cijelu noć tako da mi san bude prekinut barem 2 puta, ali nakon 4 mjeseca (ajme zar su već 4 mjeseca prošla) + dizanje na wc pred kraj trudnoće natjeralo je moj bioritam da se prilagodi novoj situaciji, tako da sam oko 7.30 kad se obično ustajemo poprilično odmorna i spremna za nove izazove.

mama i Lara

5. CITATI
Ovo će možda zvučati otrcano ali stvarno pomaže. Pročitajte par citata koji će potaknuti pozitivne misli. Citate koji će tok negativnih misli prebaciti u pozitivne.
„Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao nešto novo.“ Albert Einstein
Blog je moj pokušaj nečeg novog…nadam se da nisam pogriješila. Ako imate bilo kakve savjete, primjedbe, želje i sl. obavezno mi javite. Jer ipak se na greškama uči. I još jedan citat za kraj: “Svijet je onoliko zanimljiv koliko smo mi radoznali.”

Želim vam svima lijep dan <3

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.