Danas je jedan od onih dana kad mi ništa ne ide i sve mi ispada iz ruku.
Nakon doručka koji mi jedino nije ispao iz ruke sve je krenulo. Odlučila sam ispeći kruh, previše sam posolila. Kad sam ga stavila peći nakon alarma sam odlučila pričekati još 1 minutu koja se pretvorila u nekih 15 minuta. Znate ono kad u jutro zatvorite oči samo na minutu. Na svu sreću nije zagorio ali je svejedno ostao preslan. Sljedeća situacija je da mi se riža (dječja za kašicu) prosula po cijeloj kuhinji. Znači nema gdje je nema, u ladicama, po podu, po meni, po radnoj plohi, po psu… znači svuda. Kad sam prala umetak za ladicu, prevrne mi se i  od jednom je  i vode bilo svuda, po elementima, u ladici, na podu, u smeću, u mojim šlapama!

Odlučila sve ostaviti i napisat novu priči jer stvarno nisam već dugo. A pisat ću vam o načinima kako uspavljujem Laru jer dosta mama pitalo kako ju uspavljujem i koliko spava.

– – – –

Nakon buđenja prvo spavanje bude već za sat i pol. I tada najbrže zaspi. Stavimo ju u jastuk za nošenje, upalimo zvuk “white noize” na iPadu, napravimo par čučnjeva (ne voli njihanje lijevo desno nego baš ovo gore dolje) i odmah zaspi. “White Noise” palim kad namjeravam čistiti ili kuhati pa da ju buka ne probudi. Ili ga upalim dok zaspi i onda postepeno smanjim. Prije smo to radili uz zvuk nape, zvuk preko iPada ili računala do sad nije funkcionirao. I uglavnom odspava minimalno sat vremena, ali najčešće dva sata što mi je stvarno super, stignem toliko toga obaviti. Nikad prije nisam toliko stvari stizala obaviti u 2 sata koliko obavim sad kad sam mama.

Iduće spavanje ide nakon 2 sata. Izdrži biti budna točno 2 sata, mogu to i produžiti na 3 ali taj ekstra sat bude baš cendrava. Iduća uspavljivanja nisu uvijek tako jednostavna kao ovo prvo pa nekad znam raditi čučnjeve (polu čučnjeve ili neke improviziranje čučnjeve) i po 10 minuta, čim prestanem počne plakati. Pa sam posudila pilates loptu i preeeedobra mi je. Baš sam s guštom danas skakutala na njoj i uspavala L.

Nekad zaspi i za vrijeme dojenja, ne znam zašto ali tada obično spava najduže sat vremena. Nije da se žalim ali najdraža su mi 2 sata u komadu hehehe…

Druge metode uspavljivanja su vožnja u autu ili u kolicima. Ako idemo negdje onda to tempiram taman kad je njeno vrijeme za spavanje. Čim se krene lagano utone u san. U kolicima zna plakati pa ju moram par puta podići. Ali kod Lare je tanka granica između plakanja i spavanja. Jedne sekunde vrišti, druge sekunde spava. Još uvijek se nisam naviknula na to i svaki put se iznenadim kad u sred tog plakanja odjednom zaspi.

Noćno uspavljivanje. Tu uvodim nove metode. Taj zadnji obrok joj dajem na bočicu čisto da znam koliko je pojela, ali prvenstveno da ne povezuje spavanje samo uz mene i dojenje jer počinje sezona vjenčanja pa će jednu/dvije noći tjedno morati zaspati i bez mene. Iznenađujuće je dobro prihvatila uspavljivanje bočicom. Dok joj dajem bočicu obavezno joj moram primiti ruke da ne maše.  Jer ako ju ne držim i pustim da maše rukama onda se to oduži i na sat vremena, a ovako zaspe u prosjeku za 10ak minuta. Ako se probudi u roku sat/dva onda uskače duda, po potrebi i čučnjevi hehehe… Hranim ju ako duda ili čučnjevi ne djeluju. (Kako sam uspjela da prihvati bočicu i dudu objasnim u idućem članku.)

Tako to izgleda kod nas. Koje su vaše metode ili savjeti?

P.S. Uspjela sam skuhat i napisati ovaj članak, a ona još spava 🙂 Već nekih 2 sata i 15ak minuta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.