Ljetovanje s bebom

0

Gledajući do sad obitelji s djecom na plaži i čitajući iskustva drugih, znala sam da moram što manje toga ponijeti sa sobom. Ali koliko god malo ponesem nekako se uvijek i to malo pretvori u puno. Lara je još mala beba i ne zna za sva moguća čuda na napuhavanje, ali zato treba ponijeti podlogu za presvlačenje, pelene, kremu za guzu, kremu za sunčanje, vodu, šeširić…iako nam je plaža bila pred nosom sve to je išlo s nama.

Kad smo napokon stigli na odredište, prvo što nas je šokiralo je vrući zrak i sparina. Lara se uznojila u sekundi. Bila je sva ljepljiva. Da sam trebala skinuti mucice s odjeće samo bi nju zarolala po sebi i sve bi pokupila, toliko je bila ljepljiva. 🙂

Kad smo napokon stigli na plažu, šok br 2. Lari se ne sviđa more i plače. Naravno da ju nisam samo odjednom stavila u vodu… išli smo malo po malo ali svejedno. Čim bi joj stopalo dotaknulo vodu odmah bi počela plakati. Jednostavno je na tatu. Očito im voda nikad nije dovoljno topla. Sve što smo dovukli vratili smo nazad u apartman. Okupali se u kadici i na spavanac. Dok je Lara spavala ja sam uživala u kupanju u moru. Oni koji me prate na instagramu vjerojatno su vidjeli moj video plutanja. Hvala mom #instamužu.

Tvrdoglava kakva jesam kad je riječ o odgoju nisam mogla prihvatiti činjenicu da se moje dijete boji mora. I samo smo ona i ja, bez ičega, svako malo išle do plaže. Malo bi se igrali kamenčićima, malo bi ih bacali u vodu. Malo po malo smo se približavale vodi. Pa bi ja ušla u vodu, a ona bi me gledala. Pa bi ju ja tako mokra uzela na sebe. Trebalo mi je dva dana i gle čuda. Skužila je da se nema čega bojati i da voda uopće nije tako hladna. I znate što se dogodilo nakon što sam ju izvadila iz vode. Plakala je! To je plač koji sam očekivala prvog dana.
Kako su prošla vaša prva kupanja?

Da se vratim na vrućinu i sparinu. Mi smo pogodili baš onaj najvrući tjedan i mislila sam da će mi se Lara otopiti. Grašci znoja su kapali s nje. Ne trebam vam ni spominjati da je dobila osip od vrućine. Još uvijek ga rješavamo. Otkriće su mi kupke u čaju od kamilice. Znači u običnu vodu ulijem predhodno pripremljen čaj od domaće kamilice. Malo se namačemo i onda isperemo. Možete dodati i neku kremicu po preporuci pedijatra ili ljekarnika. Već nakon 3-4 dana se skoro sve povuklo.

Sve u svemu ja se veselim i idućem ljetovanju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.