Nuna Demi Grow kolica -recenzija

0

Ova recenzija zaslužuje kratki uvod tj. zahvalu.
U periodu od godinu dana došla sam do velikog broja vas koji me pratite i čitate, a svakim danom vas je sve više. Mislila sam da se to događa samo nekim rođenima pod sretnom zvijezdom, no zapravo svi smo mi rođeni pod istim nebom. Volim lijepe fotografije, volim se družiti s ljudima, pričati, dijeliti svoja iskustva i to je moj recept, recept za život kakav sam uvijek željela.

Nuna-Demi-Grow-kolica-recenzija-03

Uživam u ulozi mame i trenutno popularnom nazivu „mama blogerica“ koji mi je dao priliku isprobati puno opreme i proizvoda za bebe i djecu. Moja najdraža trgovina s dječjom opremom je Mali Zakladi u prijevodu „malo blago“ i naziv mu potpuno odgovara. Sve što vam treba možete pronaći tamo.
Njih možete posjetiti u Ljubljani, ako vam Ljubljana nije usput, sve proizvode možete naručiti online. A nadam se da ćemo ih uskoro vidjeti i u Hrvatskoj. Uglavnom zahvaljujući trgovini Mali zakladi dobila sam priliku među prvima testirati nova Nuna Demi Grow kolica i biti njihov ambasador. Hvala vam <3

Nuna-Demi-Grow-kolica-recenzija-01

Ako nešto volim onda su to dječja kolica 🙂 i drage volje sam prihvatila ponudu. A sad da vam kažem malo više o samim kolicima.
Nuna Demi Gorw su kolica za jedno ili dvoje djece. Možete ih kombinirati na čak 24 različita načina. Košara za novorođenče i sportsko sjedalo za starije dijete kao što je slučaj kod mene, ako imate blizance onda možete koristi dvije košare ili dva sportska sjedala. Možete kombinirati košaru i sportsko sjedalo s auto sjedalicom (tzv. jaje).
Kad bi ova kolica morala opisati jednom riječju onda bi to bila – luksuzna. Luksuzna zato što imaju toliko detalja i dodataka, kao npr. plexiglas na kotačima, blatobran, skriveni džepovi u košari za novorođenče, zaštita od sunca… Imaju hrpu kombinacija za vožnju, a uz kolica dobivate i zimsku vreću.

Pa krenimo redom o svemu po malo.
Kotači su odlični za većinu terena. Veliki su i mekani. Prednje kotače možete zaključati. To je super dodatak kad prelazite preko različitih površina, a da vam pri tome kolica ne bježe lijevo, desno. Stražnji kotači imaju zaštitu od blata, blatobrane. Odlična zaštita ne samo za blato i vodu nego i za dijete kako ne bi diralo prljave kotače. Između stražnjih kotača je kočnica. Zakočit ćete tako što pritisnete nogom dolje, a da bi kolica otkočili onda kočnicu gurnete nogom nazad gore.

Konstrukcija je čvrsta i lako se sklopi i rasklopi u jednom potezu. A možete ju sklopiti sa sportskim sjedalom. Ručku si možete prilagoditi ovisno o vašoj visini. Da bi ju produžili ili skratili morat ćete koristiti obje ruke. Rukohvat je obložen kožom, a na sredini ima jedan mali plastični dodatak koji je tu kako bi zaštitio kožu prilikom sklapanja i mogućnosti da ju zagrebete po podu. Ono što mi se posebno sviđa, je mogućnost da ovisno o terenu po kojem vozite, možete učvrstiti amortizere ili ih učiniti potpuno fleksibilnim.
Kad su kolica sklopljena imate ručku za nošenje. A ako niste konstrukciju sklopili sa sportskim sjedalom onda ju možete nositi na ramenu, fora zar ne?

Sportsko sjedalo je za sva godišnja doba. Kad je ljeto i velike vrućine pomoću patentnog zatvarača skinete zimsku navlaku i dobijete prozračno sjedalo s mrežicom idealno za ljetne vrućine. Na sjedalo vrlo lako možete dodati, prilagoditi ili ukloniti pregradu/ručku. Podnožje sportskog sjedala se također jednim klikom vrlo lako prilagođava, ako dijete spava onda mu podignete nogice kako bi mu bilo ugodnije i dodatno polegnete sjedalo. A sa stražnje strane sjedala imate „peek a boo“ prozorčić s mrežicom. Otvara i zatvara se pomoću magneta, tako da nećete probuditi dijete kao s prozorčićima koji su na čičak.
Ono što je jako zanimljivo je da Nuna ima odobrenje da sportsko sjedalo koristite od prvog dana rođenja kad je u polegnutom položaju, no ja ipak više preferiram košaru.
Ako imate blizance i trebate dva sportska sjedala, super stvar je što su sjedala za gore i dolje potpuno ista. Sjedalo koje je dolje se iz sjedećeg položaja može polegnuti u potpuno ležeći. Moja Lara će za mjesec dana imati dvije godine i puno joj je draže voziti se dolje nego gore. I želi biti u polu ležećem položaju kako bi se mogla praviti da spava. Mislim da je njoj to kao mala kućica :).

Da bi mogli koristiti auto sjedalicu, uz kolica dobivate i adaptere. Ja imam Nuna Pipa Lite auto sjedalicu koju obožavam i koja zaslužuje cijelu blog priču samo za sebe. Najlaganija auto sjedalica na tržištu, fleksibilna, prozračna i potpuno sigurna. O njoj sam snimila video na svom Instagram TV-u. Pa možete pogledati.

Košara za novorođenče – u njoj dobivate mekanu podlogu, tako da košaru možete koristiti kao mali krevet ako ste na putu. A najbolje kod košare je što se u kroviću krije dodatna zaštita od sunca. Dakle nema više potrebe za dodatnim univerzalnim zaštitama ili tetra pelenama, koje na razne načine pokušavamo zakačiti da ostanu fleksibilne. Sa stražnje strane krovića jedan dio navlake možete podignuti, a ispod se krije mrežica, kako bi u ljetnim danima zrak strujao. Uz košaru ćete dobiti i dodatni „poklopac“ kako bi dijete bilo što zaštićenije od vanjskih vremenskih neprilika. U podnožju košare imate džep u koji možete staviti npr. novčanik, njega također zatvarate uz pomoću magneta. Nuna je jednostavno mislila na SVE.

Što još morate uzeti u obzir.

Gornje sportsko sjedalo možete staviti u smjeru voženje ili u obrnutom smjeru, dok donje sjedalo može biti samo u smjeru vožnje.

Druga stvar je težina i veličina samih kolica. Ja živim u stanu, u zgradi koja nema lift. Nema nikakve šanse da iziđem sama s djetetom/djecom van bez pomoći. Zato sam zamolila susjede da mi posude malo mjesta u garaži :).

Ako Nuna Demi Grow kolica koristite samo za jedno dijete dobit ćete veliku košaru za stvari, bilo da idete u shopping ili u park s gomilom rekvizita.

Košara za novorođenče ide do 9 kg, a sportsko sjedalo do 20 kg.

Mislim da sam uspjela nabrojati sve mogućnosti, htjela bi vam snimiti i video jer će te se tek tada zaljubiti u ova kolica. Mi ih koristimo već neko vrijeme i svaki put otkrijem nešto novo i potpuno me oduševi.
Svaka pohvala Nuna <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.