Prva trudnoća vs. druga trudnoća – drugo tromjesečje

0
Drugog tromjesečja s Larom se iskreno baš i ne sjećam.
Što znači da nije bilo nikakvh problema. Osjećala sam se odlično, radila sam punom parom, proputovala cijelu Hrvatsku uzduž i poprijeko. Odradila i predivno vjenčanje u Italiji.
Nije drukčije ni sad. Čim sam zakoračila u drugo tromjesečje počela sam se osjećati dobro, normalno hehehe… Tek pred kraj drugog tromjesečja i u razgovoru s jednom trudnom prijateljicom sam shvatila da me na početku trudnoće “prala” baš prava trudnička depresija.

Čudni su ti hormoni i mi žene smo pravo čudo. Naša tijela i naše emocije prolaze kroz toliko promjena, a mi to sve vojnički podnosimo. Uz pokoji ispad, more suza ili u mom slučaju potpuno ignoriranje svih obaveza i željom da budem sama i u miru gledam sve serije na TV-u.

 

Ulaskom u drugo tromjesečje počela sam s manje gledanja televizije, ponovo se posvetila poslu i hobiju, a sad skoro nikako ne gledam TV jer sam se potpuno posvetila pametnijim stvarima. Radim u svakom slobodnom trenutku, puna sam energije, moglo bi se reći da uživam u svim obavezama. Organizirala sam se i imam dovoljno vremena za sve. To je stvarno super osjećaj i nadam se da će potrajati do kraja trudnoće. Ali da nebi bilo zabune stvarno nisam jedna od onih žena koja uživa u trudnoći kao stanju hahaha… Jesam li jedina?

 

Htjela bih ovu priču iskoristiti i reći budućim mamama da se probaju što manje brinuti kako će organizirati vrijeme kad beba stigne. Ja tek sad vidim koliko sam prije bila lijena i neorganizirana. Od kad sam rodila nisam u nijednom zaostatuku s poslom, pojednostavila sam si život. Više ne gubim vrijeme na nepotrebne stvari, uživam u pravim i iskrenim prijateljstvima, svojoj obitelji i svojim hobijima kao što su ovaj blog i eterična ulja.

Iako me s vremena na vrijeme lovi panika dali ću moći nastaviti istim tempom, kad stigne još jedna beba, vjerujem da će sve doći na svoje smjesto baš kao i s Larom. I Veselim se još jednom izazovu koji će mi pomoći da postanem bolja ja.

<3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.