Prva trudnoća vs. druga trudnoća – prvo tromjesečje

0

Budući da sam već debelo zakoračila u drugo tromjesečje i tako uspješno prebrodila ono većini najteže prvo tromjesečje, vrijeme je za novu priču. Vrijeme za usporedbu prve i druge trudnoće tj. prvih tromjesečja.
Kao i uvijek pišem o svom vlastitom iskustvu. A vrlo rado bi čula i vaša, pišite mi u komentarima ovdje na blogu ili na društvenim mrežama.

1. trudnoća (23.tjedan)

Prva trudnoća – već prije samog testa i izostanka mjesečnice sam znala da sam trudna. Izostali su mi svi simptomi PMS-a tako da me pozitivan test uopće nije iznenadio. Daleko od toga da me strašno razveselila potvrda onog što sam već znala/osjećala.

Druga trudnoća – nakon poroda više nemam simptome koji mi otkrivaju da stiže iduća mjesečnica. Tako da ovaj put nisam imala nikakve unutarnje signale. Zapravo baš sam nekako mislila da će me “gospođa” posjetiti. Ali nisam imala strpljenja, otišla sam i kupila test. Nisam čak mogla čekati ni prvi jutarnji urin, nego sam test napravila odmah u kasnim popodnevnim satima. I tako držim ja test da vidim hoće se pojaviti kontrolna crta, kad ono k’o grom iz vedra neba prije kontrolne crte pojavljuje se plus! Štaaa? Kako? Vrištim u sebi i hodam prema radnoj sobi da pokažem Zvonimiru. I on u jednakom šoku kao i ja šuti, ali vjerojatno vrišti u sebi. Hahahha.. trudnoća je planirana kao i prva, ali nekako se nismo nadali da će i ovaj put uspjeti baš odmah.

Prva trudnoća – mučnine koje sam ja imala, nisam mogla uopće nazvati mučninama. Možda sam osjetila mučninu par puta čak sam i povratila 2 puta. Jednom zbog preslanih jaja sa špekom, drugi put mislim da je razlog bio ribizl.
A na večer mi se podrigivalo i to me baš živciralo hehehe..
I to je to, to su bile moje tegobe. Uz češći odlazak na wc i tu i tamo bi me uhvatio neki umor.

Druga trudnoća – već prvih dana nakon testa sam imala mučnine. Opet nosu bile jake, ovaj put nisam povraćala, ali mučnine su bile tu. Dovoljno da me izluđuju, bile su tu i kad sam gladna i kad sam sita. No, ono najgore mi je ipak bio neki užasan osjećaj u ustima koji me tjerao na često pranje zubi.
I za razliku od prve trudnoće ovaj put sam bila non-stop umorna i bezvoljna. Htjela sam samo ležati na kauču i gledati tv. Čak bih rekla da sam bila u nekoj laganoj depresiji.
Čim je došao 13. tjedan tako su sve moje tegobe nestale. Pogotovo ove depresivne Bogu hvala 🙂

E da… zaboravljivost. Ljudi moji ja kad sam trudna ne pamtim duže od 5 sekundi. Tako sam zaboravila otići na pregled. Tada sam odlučila da je vrijeme da neke stvari počnem zapisivati. Nabavila sam “me & my baby” rokovnik od book2go i to me spašava. Možete zapisati sve informacije i osjećaje po tjednima, kad su vam pregledi, a koristiti ju možete i nakon što rodite i zapisivati sve o bebi. Žao mi je što nisam imala istu i u prvoj trudnoću, da mogu napraviti još bolju usporedbu.
Ovako se sjećam samo ovih glavnih tegoba.

A sad da čujem vas 🙂

Me & my baby

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.