Spavaća soba za četvero

2

Pola svog života (djetinjstvo) sam živjela u kući i nikad nisam imala brigu oko skladištenja stvari, imaš podrum, imaš tavan, ima svatko svoju sobu.
Moja sad četveročlana obitelj i ja živimo u dvoiposobnom stanu. Imamo dvije spavaće sobe, jedna mala i jedna velika. Mala soba je radna soba jer radimo od doma i neophodna nam je.  Zato svi sad spavamo u našoj spavaćoj sobi.

Dugo sam razmišljala o rasporedu. Prije dvije godine smo preuredili stan i nije mi ni na kraj pameti bilo da će nas već danas biti četvero. Kad smo preuređivali taman sam ostala trudna s Larom i bilo mi je dovoljno da imam mjesto za krevetić.
Imamo veliki ormar po mjeri i produžen je i iznad kreveta kao „most“. Valjda se to tako kaže. Ali vidite i na fotografijama. S druge strane je prozor pa ne ide baš krevetić na kat ili nešto slično jer ga ne bi mogli otvoriti. Ovo ljeto smo nabavili Nuna Sena Aire putni krevetić, Lara ga obožava i onda mi je sinula ideja da bi to mogao biti naš krevetić. Sklopim ga u manje od minute, a da ga rasklopim mi treba doslovno 15 sekundi.
Prvi krevetić koji smo kupili je bio Ikea krevetić, ali boja na njemu se doslovno počela topiti na mjestu gdje najčešće prelazimo rukom. Njega smo bez problema reklamirali i dobili puni iznos na Ikea karticu. Umjesto tog krevetića odlučili smo investirati u malo kvalitetniji krevetić koji raste s djetetom, odluka je pala na Babyhood Kaylula Sova Classic 5u1. I Nuna i ovaj krevetić smo pronašli u trgovini Mali Zakladi. Bila je to ljubav na prvi pogled kad sam ga ugledala na otvorenju dućana u Ljubljani. Prva faza je kolijevka, zatim krevetić, pa kao krevet iz kojeg dijete može izići. Možete ga koristiti kao vrtić za igru, a za kraj kao stol i dvije stolice. Tako da se stvarno da iskoristiti na sve moguće načine. Mi ga trenutno imamo kao kolijevku i savršeno se uklopio u kutak ispod zidnog stola za previjanje. Budući da je Nuna putni krevetić već lagano na knap za Laru, uskoro ćemo kolijevku pretvoriti u krevet za nju, a braco će dobiti Nuna krevetić.

Druga velika promjena u sobi je upravo ranije spomenuti stol za previjanje. Prvi Ikea stol smo prodali, a na zid smo stavili Charlie Crane NOGA stol za previjanje, kojeg smo pronašli u Annika baby. Malo je reći da sam oduševljena, a čak ni moj muž nije mogao sakriti oduševljenje. Toliko je estetski lijepa, a prije svega funkcionalna da smo oduševljeni. Kad više ne bude služila kao stol za previjanje bit će slatka polica. Znam da većina ljudi može bez stola za previjanje, ali ja nisam jedna od njih. Inače ne znam gdje mi je što, a ovako imam sve na jednom mjestu i previjanje obavim za čas.
I to bi vam bilo to. Beba prvo spavanje odradi u svojoj kolijevci, onda ga preselimo kod nas u Sleepyhead gnijezdo. Lara je u svom krevetiću, već je navikla da je braco u sobi tako da se ne budi na njegova mumljanja za vrijeme hranjenja ili plakanje. A nekad pred jutro i ona završi s nama i imamo stiskavac u krevetu, ali malo je reći da uživamo u tome <3

Ostali detalji:
Ukrasni jastučići i Larina posteljina – Dada&Rocco
Dekica za bebu, Little Giraffe – Mali Zakladi
Pelene – Bambo (imate ih u Bubamari, Baby Center, web shop)
Vlažne maramice i krema za guzu – Young Living Seedlings linija za djecu (Isključivo online narudžba)
Baby gym oblak – Make my room design
Baby mobile – Beebee desing

Kad klinci malo narastu, plan je da radnu sobu preselimo u spavaću, a njima ćemo srediti dječju sobicu 🙂

2 COMMENTS

  1. Pozdrav, predivna Vam je spavaća soba, a i cijeli stan… Kao mama troje (koja doduše ima 3-sobni stan, ali na kraju dvoje najmlađih uvijek završi u našem krevetu ☺️) znam kako Vam je… Imam pitanje, odakle je, Vaš krevet, krasan mi je?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.