Top 5 proizvoda za bebe do 6 mjeseci

0
top 5 proizvoda za bebe do 6 mjeseci

Bok ljudi! Moram s vama podijeliti da sam jako sretna jer skoro svaki tjedan saznam da mi je neka draga prijateljica, poznanica ili mladenka trudna. 🙂 Veselim se svim malim bebicama koje broje mjesece, dane ili čak sate do svog dolaska na ovaj svijet. A kako bi budućim mamama malo olakšala “posao” donosim vam top 5 proizvoda koji su mene spašavali. Sve bebe su različite ali mislim da su ovi proizvodi više manje univerzalni.

  1. JASTUK ZA NOŠENJE

U prvih sat vremena dolaska doma iz bolnice Laru sam smjestila u njen jastuk za nošenje i u njemu je provela skoro puna 4 mjeseca. Olakotna okolnost je ta što je Lara zimska beba pa je jastuk poslužio i kao toplo utočište. Bebe su navikle biti u skučenom prostoru i Lara je uživala u sigurnom “zagrljaju” svog jastuka. Jastuk za nošenje se pokazao odličan i kod posjeta. Svi znamo koliko su male bebe krhke i kako ih je bitno pravilno držati, a jastuk će vam spasiti živce od ljudi koji su nespretni. A i kad bebu uspavate nunanjem lakše ćete ju u krevetić spustiti u jastuku nego kad vam je na rukama 🙂
Kupite jastuk koji u sebi ima umetnutu spužvu (koju možete izvaditi prilikom pranja). Ja sam prvo imala jastuk bez spužve i bio mi je nespretan, taj koristim sad kad je L veća i čvršća. Nažalost nemam poveznicu za jastuk koji sam ja koristila jer sam ga kupila na sajmu beba u WestGateu, a drugi sa spužvom osvojila preko nagradne na faceu. Našla sam fotografiju jastuka.

  1. NJIHALJKA/LEŽALJKA

Ima ih raznih vrsta, oblika, veličina, boja…ima onih i koje njišu same. Mi smo imali dvije i s obje smo zadovoljni i koristimo ih od prvog dana do danas. Prva koju sam dobila od svojih cura na “baby showeru” je njihaljka s 3 položaja od TinyLove u kojoj je Lara dosta često spavala kao dojenče, a sada kad već skoro samostalno sjedi koristimo položaj 3 i tu voli navlačiti igračke koje vise. Drugu ležaljku smo dobili od prijatelja jer su oni bili prezadovoljnji njom i mi dijelimo jednako oduševljenje. Mala je i lagana i bez problema ju stavim na kuhinjski pult i nas dvije kuhamo zajedno. Kad idemo kod nekog u posjetu ili kad idemo na put i ležaljka ide s nama. A najbolje od svega je što nije skupa i često bude na akciji. Možete ju pronaći OVDJE.

  1. AQUASCALE KADICA

Nemam ju od početka. Nažalost! Imam ju tek mjesec dana i jedina mana joj je to što ju nemam od prvog dana. Prvih 5 mjeseci sam Laru kupala u onoj običnoj iz Ikee. Koja je stvarno super i čvrsta ali kako je Lara rasla i postajala aktivnija tako je kupanje postajalo sve teže. A od kad sam nabavila AquaScale kadicu kupamo se skoro svaki dan i Lara u potpunosti uživa. Ubacim ju u tuš kabinu, napunim vodom i dam joj tuš u ruke da šprica svuda i po licu da se kasnije ne boji vode. Kadica mjeri temperaturu i vaga. Bebu možete vagati čak i u vodi. Ja sam svoju naručila na MiniMe stranici. Stigla mi je na kućna vrata kroz 2-3 dana.

  1. BABY GYM

Eh…Kad sam išla u potragu za baby gYm-om nisam htjela puno potrošiti jer sam čula da bebe to baš i ne vole ili da ne budu dugo u njemu. U Kauflandu je bila akcija i kupila sam ga za 150kn. Nije neki najljepši ali je još u funkciji. Tu i tamo kupim neku novu igračku i zamijenim tako da joj ne dosadi. Baby gim također svuda putuje s nama 🙂
Dodatno sam naručila ovu podlogu da joj bude mekanije.

  1. KOZMETIKA

Ako vam beba neće imati suhu kožu, osipe ili neki drugi problem moja preporuka je obična voda. Na prematalici uvijek imam posudu s vodom u koju namočim velike baby blazinice koje koristim za čišćenje guze ili brzinsko kupanje (dok pupak nije otpao). Inače koristim Pampers vlažne maramice i Mustela proizvode. A naručila sam Sophie La Girafe proizvode i jedva čekam da ih isprobam. Uskoro vam javim dojmove.

P.S. Nemojte zaboraviti na bijelu buku (white noise). Nas je zuk nape, fena i usisavača spašavao u svim situacijama. Imate online puno šumova koje bebe vole.

To bi bilo to! O našim kolicima, nekim igračkama i odjeći sam već pisala i to možete pronaći OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.