Trudna sam!

0

Vjerojatno sam ovu priču trebala napisati još davno ali nikad nije kasno.
Puno cura me pitalo koliko mi je trebalo da zatrudnim, kako sam saznala da sam trudna, koji su simptomi, kako mi je prošla trudnoća itd. Pa sam za sve vas koje zanima isto odlučila podijeliti svoje iskustvo.

Prvi i osnovni korak u mom slučaju je odluka: “Da, želim imati dijete, sad je pravi trenutak za to.” Moj trenutak se dogodio prošle godine. Nakon puno putovanja (čak 18 avionskih letova u samo 3 mjeseca), puno posla i svega trebala sam neku vrstu promjene. A što vam može više promijeniti život nego dijete. Želim biti trudna!
Budući da se bavim poslom koji je u neku ruku sezonski, plan je bio da imam zimsku bebu jer je zimi manje posla i mogu se potpuno posvetiti majčinstvu.
Znate da kad obično nešto planirate, uvijek nešto krene naopako, pogotovo kad je riječ o planiranju trudnoće. I čula sam od puno parova koliko su se mučili i što su sve prošli da bi uspjeli ostvariti svoj plan.
Ja sam vam osoba koje se vrlo rijetko uzrujava. Uvijek puštam život da teče svojim tokom. Tako je bilo i s trudnoćom. Ako bude bude…i bilo je! Iz prve! Trudna sam!
Nemam nikakvu tajnu ili recept. Sve je sasvim prirodno. Imam redovite menstruacije i znala sam kad su mi plodni dani. Neki su me pitali dali koristim neku posebnu prehranu. Jedem jednostavno sve. Trudim se jesti što manje nezdravog, pijem puno vode, ne pijem puno alkohola, ne pijem kave i ne pušim.
Da sam ostala trudna znala sam točno tjedan dana prije nego što mi je izostala menstruacija. Kako? Inače, točno 7 dana prije nego dobijem menstruaciju me bole grudi.  Taj jedan dan, točno 7 dana prije menstruacije sam se probudila bez boli u grudima, ali sam šutjela. Pričekala sam još jedno jutro, boli nije bilo i tada sam rekla mužu “ja sam trudna”.  On to baš i nije doživio…mislim da je bio previše pospan jer je to bila prva rečenica koju sam rekla nakon otvaranja očiju.
To je bilo taman oko Uskra, cijela obitelj je bila na okupu. Odmah sam htjela reći svima, ali ipak sam odlučila pričekat one prve prave pokazatelje.

Datum kad sam radila svoj prvi test bio je 1.4. i nakon pojave druge crte poslala sam svojim sestrama u zajedničku grupu poruku da sam trudna. One su naravno pomislile da je to šala za prvi april.  I natjerale me da odem kopati po smeću i da pofotkam test uz neki dokaz da fotka nije skinuta online.
I sad me zanima jesam li ja jedina koja nije odmah fotkala svoj prvi pozitivni test na trudnoću??? Jer ja zbilja nisam i nemam tu fotku. Možda negdje na mom računalu kojem je drugo ime „crna rupa“ i bit će ju teško naći, zato se trudim što više fotografija isprintati.

Tek 3 dana od izostanka menstruacije sam počela osjećati neke od simptoma trudnoće. Jača bol u grudima. Imala sam osjećaj da ću svakog trenutka dobiti menstruaciju. Na sreću mučnine nisam imala, ali bi me ulovilo neko podrigivanje na večer. U prva 3 mjeseca povratila sam dva puta od preslane hrane. I to bi vam bilo to. Ništa zanimljivo i spektakularno ali želim vam svima da vam bude kao meni. Cijelu trudnoću sam radila i putovala, bez ikakvih poteškoća. <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.